Ana SayfaKimdirOğuzhan Koç kimdir?

İlgili Postlar

Oğuzhan Koç kimdir?

BKM Mutfak’ın yapmış olduğu Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli eğlence programı ile tanıdığımız Oğuzhan Koç kimdir, Şimdilerde yeni filmi Yol Arkadaşım 2 başrolünü paylaştığı filminin heyecanı yaşayan Oyunculuğun yanı sıra albüm çalışmalarına da ara vermeden devam eden Oğuzhan Koç kimdir hakkında bilinmeyenleri sizler için bir araya getirdik.
Bugün Doğan Ünlüler

Oğuzhan Koç nerede doğmuştur? Oğuzhan Koç aslen nereli?

Oyuncu aynı zamanda şarkıcı olan Oğuzhan Koç Erzincan da dünyaya gelmiştir. Oğuzhan Koç aslen Erzincanlıdır.

Erzincanlı ünlüler

Oğuzhan Koç şuan kaç yaşında? Oğuzhan Koç hangi burç?

Oğuzhan Koç şuan 33 yaşında ve boğa burcudur.

Oğuzhan Koç kimdir?

Ünlü Şovmen, müzisyen Oğuzhan Koç, 13 Mayıs 1985 tarihinde Erzincan, Refahiye’de dünyaya geldi. Annesi Kıymet Koç, babası ise Bahattin Koç’tur. 13 Mart 1992’de Erzincan’da yaşanan büyük depremin ardından ailesi ile birlikte Bursa’ya geldi.

Müziğe o yıllarda başlayan Oğuzhan Koç, Bursa’da Müzik eğitimi veren Ali Cengiz Çelenk Korosunun giriş sınavlarına başvurdu ve kazandı Henüz 8 yaşında iken Bursa Devlet konservatuarı’na giderek müzik eğitimi almaya başladı.

İlkokulun hemen ardından Gazi Anadolu Lisesi’ne giderek ortaokul ve liseyi orada okudu. Lise yıllarında kurduğu müzik grubuyla üniversite şenliklerinde konserler verdi.

Oğuzhan Koç kimdir? Kariyeri

Ortaokul ve lisede amatör olarak tiyatroda yer aldı. Oyuncu Eser Yenenler liseden sınıf arkadaşıdır. Lisans eğitimi için gittiği Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 1 yıl okuduktan sonra bıraktı.

2005 yılında İstanbul‘a gelerek lise arkadaşı Eser Yenenler‘in yanına yerleşti. Müzik grubu kurarak  çeşitli yerlerde şarkı söyledi. İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümünde lisans eğitimi aldı.

2007 yılında arkadaşı Eser Yenenler sayesinde BKM Atölyesi oyuncuları kadrosuna katıldı. 2009 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğinde çekilen Neşeli Hayat sinema filminde oynadı.

İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç: Bu saatten sonra ayrılmayız!

Ardından “Çok Güzel Hareketler Bunlar” eğlence programında uzun süre rol aldı. Programda sergilediği başarılı performansı ile kısa sürede herkesin beğenisini kazandı. Şarkı söyleme ve oyunculuk dışında aynı zamanda söz yazarlığı da yapan Oğuzhan Koç, şarkıcı Ferhat Göçer‘e söz ve müziği kendisine ait olan “Gül ki Sevgilim” adlı şarkıyı vermiştir.

2009 yılındaki Gülben Ergen‘in “Uzun Yol şarkıları” albümündeki “Giden Günlerim Oldu” şarkısı da Oğuzhan Koç’a aittir. Oğuzhan Koç, Star TV’de 2013 Mayıs ayında Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile beraber 3+1 isimli gece şovuna başladı. Programı Acun Ilıcalının satın almasıyla 5 Ekim 2013 tarihinden itibaren “3 Adam” adıyla eğlence programı 2017 de yayın hayatını sonlandırdı.

Oğuzhan Koç’un Ben Hala Rüyada isimli albümü 2 Aralık 2013’te Esen Müzik etiketiyle satışa sunuldu.Son olarak 2015 yılının Nisan ayında Gülben Ergen ile birlikte seslendirdiği Aşkla Aynı Değil isimli single çıkarmıştır.

Oğuzhan Koç arkadaşı İbrahim Büyükak’ın Küçük Esnaf filmi için “Berhudar Olmak Zor” isimli şarkı yapmış ve klip çekmiştir. Sanatçı 2016 yılının Nisan ayında çıkan Murat Boz’un “Janti” albümünde yer alan “Yüzüm Yok” isimli şarkıyı vermiştir.

Oğuzhan Koç Ödülleri

  • 2011 – 17. Kral Müzik Ödülleri, ‘En İyi Film Müziği’ ödülü “Çok Filim Hareketler Bunlar” filmi ile

Oğuzhan Koç Albüm

  • 2013 – Ben Hala Rüyada

Oğuzhan Koç Filmleri

  • 2018 Yol Arkadaşım 2
  • 2016  Yol Arkadaşım
  • 2015 – Bana Baba Dedi Bana Baba Dedi (Kaan) (TV Dizisi)
  • 2010 – Çok Filim Hareketler Bunlar
  • 2009 – Neşeli Hayat Neşeli Hayat (Timur) (Sinema Filmi)
  • 2008 – 2010 – Çok Güzel Hareketler Bunlar (TV Dizisi)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler