Sezin Erbil, babası için sevenlerinden dua istedi! Geçtiğimiz Ekim ayında evinde düşerek yaralanan ve kadırıldığı hastanede bugün 77. günü tamamlayan usta komedyen Mehmet Ali Erbil için kızı Sezin Erbil sevenlerinden dua istedi. Düşmesinin ardından yaklaşık 16 yıldır mücadele ettiği Kaçış Sendromu hastalığı tekrar nükseden Erbil’in sağlık durumu nasıl? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…
İbrahim Tatlıses’ten Mehmet Ali Erbil Paylaşımı!
Sezin Erbil, babası için sevenlerinden dua istedi!
Sezin Erbil, babası için sevenlerinden dua istedi! Geçtiğimiz Ekim ayında evinde düşerek yaralanan ve kadırıldığı yoğun bakımda 16 senedir muzdarip olduğu Kaçış Sendromu hastalığı nükseden Mehmet Ali Erbil, bugün yoğun bakımda 77. gününü tamaladı.
77 gündür hastanede yoğun bakım altında tedavi edilen ünlü sanatçının kızı Sezin Erbil, sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderi ile sanatçının sevenlerinden dua istedi.
Sosyal medya hesabının hikaye bölümünden paylaştığı gönderi ile dua isteyen Sezin Erbil, “Yoğun bakımda 77. gün bugün dualarınıza ihtiyacı var babamın. Açıklama yapmıyoruz çünkü durumu sürekli değişiklik gösteriyor tek inandığım toplu duanın gücü.” notunu düştü.
Mehmet Ali Erbil’in de hastalığı olan Kaçış Sendromu nedir?
Yaklaşık 16 yıl evvel Mehmet Ali Erbil’e teşhis konulmasıyla kamuoyu tarafından tanınan Kaçış Sendromu hastalığı; kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgulara rastlanmasıyla damarlardan protein, mineral ve suyun sızması olarak tanımlanmaktadır.
Tekrar eden şoklarla kendisini belli eden Kaçış Sendromu; krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor.
Tekrarlayan şoklarla kendisinin gösteren bu rahatsızlık, bazen de yıllarca görülmüyor.
Çok nadir görülen rahatsızlıklardan birisi olan Kaçış Sendromu, dünyada sadece 791 hastada bulunan bir hastalık. Ülkemizde ise ilk ve tek Mehmet Ali Erbil’de rastlandı.
Kaçış Sendromunun tedavisi nedir?
Kaçış Sendromundaki ani ve hızlı olarak gelişebilen kan basıncı (tansiyon) düşüklüğü yoğun tedavi ve takiple önlenemezse, birden fazla organın çalışması yetersiz hale gelebilir. Bu da hasta için uzun tedavi dönemi hatta ölüm anlamına gelebilir.
Sıvı-elektrolit tedavisi, kan basıncının normallerde tutulmaya çalışılması böbrek, kalp ve beyin gibi hayati organların hasra görmesini engelleyebilir. Kortizonlu ilaçlar tedavide kullanılabilir. Her hastanın tedavisi o an yapılmış olan tetkik ve bulgulara göre değişiklik gösterebilir.