Geçtiğimiz hafta Neslihan Atagül sağlık durumu nedeniyle rol aldığı Sefirin Kızı dizisine veda etmişti. Sevilen oyuncu Atagül sosyal medya hesabı üzerinden sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizin devamında…
Dinlenmeye İhtiyacım Var
Geçtiğimiz hafta Neslihan Atagül ‘Geçirgen bağırsak sendromu’ hastalığı nedeniyle rol aldığı Sefirin Kızı dizisine veda etmişti. Sevilen oyuncu Atagül sosyal medya hesabı üzerinden sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Atagül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Öncelikle bana attığınız destek mesajları, iyi dilekler ve yanımda olduğunuz için binlerce kez teşekkür ederim. Çok incesiniz beni yalnız bırakmadınız, çok sağ olun… Gördüğünüz gibi fena sayılmam, iyiyim. İyi olmaya da gayret ediyorum. Birazcık dinlenmeye ihtiyacım vardı, hala var o yüzden biraz daha dinleneceğim ama iyiyim.
GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDORUMU NEDİR?
Neslihan Atagül’ün yakalandığı Geçirgen bağırsak sendromu şu sıralar merak edilen hastalıklar arasında bulunuyor. Geçirgen bağırsak sendromu hastalığı belirtileri arasında sürekli halsizlik, yorgunluk ile giden kronik yorgunluk yer alıyor.
Neslihan Atagül Sefir’in Kızı Dizisinden Neden Ayrıldı?
Geçirgen bağırsak sendromu farklı nedenlerden dolayı birçok bireyde görülebiliyor. Sürekli kullanılan alkol, aspirin gibi bazı ağrı kesiciler bağırsaklarımızdaki koruyucu bariyeri bozabiliyor. Bu hastalığın tedavi sürecinde öncelikle bağırsağa zarar veren gıdalardan uzak durulması gerekiyor.
Geçirgen Bağırsak Sendromuna İyi Gelen Besinler
Öncelikle bağırsağa zarar veren gıdalardan uzak durulmalıdır. Sızıntılı bağırsakların bu dört besin ve takviyeyle iyileşmesi mümkündür.
Kemik suyu: Kolajen ve hasarlı hücre duvarlarını iyileştirmeye yardımcı olabilecek amino asit, proline, glisin ve glutamine içermektedir. Sızdıran bağırsakları ve otoimmün hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.
Fermente süt ürünleri: Bağırsakların iyileşmesine yardımcı olabilecek hem probiyotikleri hem de kısa zincirli yağ asitlerini barındırmaktadır. Kefir, ev yoğurdu, ekşi krema, ghee (tereyağından saf yağ yapılması işlemi) en iyileridir.
Fermente sebzeler: Bağırsak pH’sını ve bağırsağı destekleyen probiyotikleri dengeleyen organik asitler içermektedir. Sauerkraut ( alman lahana turşusu) , kimchi (mayalanmış kırmızıbiber ve sebzelerden özellikle Çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeği) ve kvass (sebzelerle yapılan bir içecek) zengin kaynaklardır. Floranın “Lactobacillus acidofillus” kısmını üretmektedir.
Tüm hindistan cevizi ürünleri: Hindistan cevizinde bulunan MCFA’lar (orta zincirli yağ asitleri) diğer yağ asitlerinden daha kolay sindirilebilmekte, böylelikle sızdıran bağırsağı en iyi şekilde onarmaktadır. Ayrıca, hindistan cevizi kefiri, sindirim sistemini destekleyen probiyotikleri içermektedir.
Tüm bunların dışında omega-3 yağlı gıdaları tüketmek faydalıdır. Çim beslemeli sığır eti, kuzu ve somon gibi vahşi yakalanmış balıklar gibi anti-inflamatuar (iltihapla savaşan) gıdalar da sızıntılı bağırsağı tamir etmek için en yararlı gıdalardır.