Kıraç: İngilizce eğitime son verilmeli! Anadolu Rock Müziğinin çok sevilen seslerinden birisi olan Kıraç, verdiği röportajda sözleri ile dikkat çekti. Beş yıl aradan sonra çıkarttığı “Beni Ben Yapan Şarkılar” albümünü müzikseverlerle buluşturan ünlü şarkıcı, müzik dünyasıyla ilgili sözleriyle de şaşırttı. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…
Kıraç: İngilizce eğitime son verilmeli!
Kıraç: İngilizce eğitime son verilmeli! Anadolu Rock Müziğinin sevilen seslerinden birisi olan ünlü müzisyen Kıraç, beş yıl aradan sonra yeni albümünü müzikseverler ile buluşturdu.
“Beni Ben Yapan Şarkılar” ismiyle çıkarttığı yeni albümünde usta sanatçıların eserlerini seslendiren Kıraç, Sabah Gazetesinden Özlem Avcı’ya samimi açıklamalarda bulundu.
Okullarda İngilizce eğitimin artık kalkması gerektiğini ifade eden ünlü şarkıcı, yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti.
İşte Kıraç’ın Özlem Avcı’ya verdiği özel röportajda anlattıkları..
Cem Karaca’nın hak sahipleri bonkör davrandı
-Albümdeki şarkıların bendeki anlamı büyük. Ben şu an Kıraç’sam, bir kimlik, sanatçı düşüncesi oluşturabildiysem; bu şarkıların etkisi var. 12 değil daha çok şarkı vardı aslında söylemek istediğim ancak varisler, hak sahipleri var. Barış Manço’dan daha fazla şarkı isterdim ama birini okuyabildim. Cem Karaca’dan beş şarkı söyledim. Karaca’nın hak sahipleri bonkör davrandı.
–Bu isimler benim için çok önemli. Cem Karaca ile baba-oğul ilişkisi yaşadık. Bu adamlar öldükten sonra toplama albümler yapılıyor. Benim de bu albümlerde olmam isteniyor, biriki tanesinde yer aldım. Bir tanesi Zeki Müren için yapılan albümdü. Diğerlerini haz etmediğim yorumcular olduğu için kabul etmedim.
Müzikaliteye önem veren bir insanım. Türkiye’de parmakla gösterilecek kadar az sayıda gerçek sanatçı ve yorumcu var. Müzisyenlerin olmadığı bir müzik piyasasının içindeyiz. Ben kendi adımı Barış Manço’nun, Cem Karaca’nın isminin yanına koymadım ama sevenlerim bana ‘Bu isimlerin devamısın’ dediler. Bundan gurur duydum.
-Müzikte taş plaktan plağa, kasetten CD’ye derken dijital platforma geçildi. Ama bir tekelleşme var. Halk olarak ne istiyoruz; dünyadaki egemen güçler kontrolü kaybetsin. İnternette özgürlük alanı var ancak ‘Müziği 3-4 platformdan dinleyeceksin’ kısıtlaması yapılıyor. Bazı gruplar elimizden dijitali de aldılar.
Çocuklarım okulda İngilizce sıkıntısı yaşıyorlar
-Dünya ve hayatla ilgili kaygılarım var. Çocuklarım okulda İngilizce sıkıntısı yaşıyorlar. O dili zorla öğretmeye çalışıyorlar. Çok çalışkanlar ama İngilizce dersinde mutsuzlar. Türkiye’de İngilizce eğitime son verilmeli. Bazı anne-babalar İngilizce öğrenilmesini bir numaralı eğitim olarak görüyor. İngilizce eğitim, Türk yaşam şeklini darmaduman ediyor.
– Ben vatanseverim. Bütün ideolojilerimizi bir tarafa bırakıp vatansever olmamız ve vatanımıza kitlenmemiz gerekiyor. Türkiye bir şekilde Amerikan hegemonyasından kurtulmalı. Tam bağımsız bir ülke olmak zorundayız. Amerika bir şirket devleti; dünyayı şirket gibi yönetmek istiyor. Türkiye her yönden kendine yetebilir hale gelmelidir.
-Dünden bugüne ben çok değiştim. Hayat beni çok değiştirdi. Bazı şeyleri çok zor kabul ettim. Çok sabırsız ve tez canlıydım ama aile söz konusu olduğunda o tez canlılık kalmıyor.
– Çiftlikte ailemle yaşıyorum. Daha doğal besleniyorum. 15 yıl önce tereyağı yerken korkuyordum, şimdi günde yarım kilo yiyorum. Yaşam şeklim değişti. Kötü alışkanlıklarımı bıraktım. Günde iki kez yemek yiyorum. Dört yıldır ağırlık kaldırıyorum. Çiftliğimde ineklerimiz, tavuklarmız var. Sütümüzden yoğurt, tereyağı yapıyoruz.