Ana SayfaYaşamModaHangi Çanta Nerede Kullanılır?

İlgili Postlar

Hangi Çanta Nerede Kullanılır?

Sosyal ortamda, özel davetlerde veya işte daima şık olmak için uyumlu kombinler hazırlamak gerekir. Zira her ortamın kendine has bir giyim tarzı bulunur. Söz konusu çantalar olduğunda da durum aynıdır. Gün boyunca tüm gereksinimlerin yanımızda olmasını sağlayan çantalar ayrıca tarzımızın bir parçası.  Tıpkı kıyafetler gibi çantalar da farklı ortamlara özel olarak tasarlanır. Bunun için gidilen yere, taşınacak eşyalara ve tarza uygun bir çanta seçimi yapmak oldukça önemli. Bu yazımızda hangi çanta nerede kullanılır tüm detaylarıyla aktaracağız.

Günlük Kullanım

Günlük kullanım için genellikle el çantaları ve omuz çantaları öne çıkar. Bu modeller gün boyunca ihtiyaç duyulan eşyaları taşımak için yeterlidir. Çünkü iki seçenekte de iç hacimleri geniş ve çeşitli bölmeleri bulunan modeller bulunur. Eğer sadece günlük aktiviteler ve sosyalleşme amacıyla bir kombin hazırlanıyorsa el çantaları ideal. Kompakt ve çarpıcı tasarıma sahip olan el çantaları hem ihtiyaçları karşılayacak hem de kombini zenginleştirecektir. Eğer hırka gibi büyük eşyalar taşınacaksa şık bir omuz çantası edinmek daha doğru olacaktır. Deri, jean ve kanvas gibi kumaşlardan tasarlanan omuz çantaları şıklıktan ödün vermeden konforlu bir gün geçirmek için değerlendirilebilir.

Spor Aktiviteleri

Spor aktiviteleri olduğunda daha geniş hacimli ve çeşitli bölmelere sahip olan çantalar seçmek gerekir. Bu noktada çantaların litresi, yani hacmi oldukça önemli. Fitness veya yoga gibi aktivitelerde birçok eşyanın taşınması gerektiğinden 15-25 litrelik çantalar tercih edilebilir. Hem omuz çantaları hem de el çantalarında yüksek hacimli modelleri bulmak mümkün. Günümüzde her çanta modelinde olduğu gibi spor çantalarında da birçok farklı tasarıma rastlanabilir. Özellikle seçkin markaların sunduğu spor çantası çeşitlerinde çarpıcı tasarımlar yer almaktadır.

Özel Davetler

Özel davetler için kombin hazırlandığında şık ve zarif bir çanta seçmek oldukça önemlidir. Bu nedenle özellikle akşam davetleri için clutch ve el çantaları tercih edilebilir. Oldukça şık ve ihtişamlı öğelerle tasarlanan bu ürünler göz alıcı bir tarz sunar. Eğer düğün veya akşam yemeği gibi ekstra özel anlar için bir çanta aranıyorsa ışıltılı taşlarla tasarlanmış ürünler doğru adres. İş yemeği gibi davetler içinse daha klasik bir görünüm sunan deri modeller değerlendirilebilir.

Seyahat

Söz konusu seyahat olduğunda çantaların tasarımlarının yanı sıra kullanışlı olmaları da önemli bir unsurdur. Çünkü seyahat planlarında birçok eşyaya ihtiyaç duyulabilir. Bunun için ilk olarak çanta kapasitesinin yeterli olması ve çeşitli bölmelere sahip olması gerekir. Bu doğrultuda ilk olarak valiz modelleri öne çıkar. Ancak daha kısa süreli seyahatler valiz yerine el bagajı için tasarlanan seçenekler tercih edilebilir. Özellikle el çantası ve sırt çantası modellerinde bu seçeneklere rastlamak mümkün.

Tatil ve Plaj Modası

Yaz mevsiminin boy gösterdiği dönemlerde tatil planları herkesin gündemindedir. Deniz, kum ve güneş dolu bir tatil serüveni yaşarken tarzından ödün vermemek istemeyenler için çanta seçimi oldukça önemli. Tatil günlerinde seçilen çantaların yaz konseptine uyum sağlaması giyim tarzını da zenginleştirir. Bunun için yaz günlerine ayak uyduracak bir seçim yapılması gerekir. Hasır ve tote çantalar yaz dönemlerinde oldukça popüler. Bu modeller hem canlı yaz stillerini tamamlamak hem de havlu, güneş kremi, ve kitap gibi ihtiyaçları taşımak için idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler