Börü dizisi Star TV ekranlarında, çok yakında yayınlanmaya başlayacak. Beyaz perdede büyük beğeni alan, Dağ 1 ve Dağ 2 filmlerinin ekibi tarafından hazırlanarak, mini bir dizi film olarak karşımıza çıkacak olan Börü dizisi için geri sayım başlamış bulunuyor. Yayınlanan ilk bölüm fragmanıyla da büyük ilgi gören dizi filmin, oyuncu kadrosu ve ne zaman başlayacağı merak edilirken, Börü’nün ne olduğu ve ne anlama geldiği de sıkça sorulan sorular arasında yer aldı. İşte, Börü dizisi hakkındaki tüm bilgiler detaylarda haberimizde…
Star TV ekranlarında, haftaya seyirciler karşısına çıkacak olan Börü dizisi büyük bir heyecanla bekleniyor. Geçtiğimiz Ekim ayında, izleyicilerle buluşacağı söylentileriyle gündeme gelen dizi filmin, çok yakında karşımızda olacak. Dizi film; 10 ay süren araştırmalar sonrasında; gerçek hikayelerden esinlenerek, gerçek ekipmanlar ile gerçek mekanlarda çekilen ve gerçek eğitimlerin olduğu bir dizi film olarak karşımıza çıkıyor. Dağ filmlerinde olduğu gibi Alper Çağlar’ın oluşturduğu bir dizi projesi olan Börü; 60’ar dakikalık bölümlerden ve 6 bölümden oluşmasıyla, sinema filmi tadında oluşuyla da Türk TV ekranlarında bir ilki sunuyor.
Börü Dizisi Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?
Dizi filmde çoğunluğunu Dağ filmlerinden tanıdığımız; Ahu Türkpençe (Asena Tümer), Serkan Çayoğlu (Kaya Ülgen), Atıf Emir Berderlioğlu (Turan Kara), Murat Arkın (Kemal Boratav), Fırat Doğruloğlu (Behçet Orbay), Ahmet Pınar (Barbaros Çepni), Can Nergis (Tolga Erlik), Armağan Oğuz (Ayı Murat), Ozan Ağaç (Baran Harput), Bedii Akın (Ömer Tunç), Gürol Tonbul (Turgut Atalay) gibi oyuncular yer alıyor. Dizi filme ayrıca; Özel Harekat’ın kurucuları arasındaki rolüyle başarılı oyuncu Mesut Akusta (İrfan Aladağ rolünde) bulunurken, konuk oyuncu olarak da Zafer Algöz ve Hüseyin Avni Danyal gibi usta isimler de eşlik ediyor.
Peki, Börü Ne Anlama Geliyor?
“Börü” eski Türkçe’den gelen bir kelime olup mitolojik anlamını da kapsayarak, günümüzde genellikle “kurt” olarak ifade edilmektedir. Mitolojik açıdan ise “kurt” kelimesi daha kapsamlı anlamlar kazanarak “bahadır, cesur ve yiğit” gibi nitelikler almıştır. Türkçemiz’de daha geniş anlamlarıyla da “at üzerinde arkasını dönerek ok atabilen savaşçılar, bazen de yiğit güreşçiler” için kullanılmaktadır.
Börü Dizisi Ne Zaman Başlayacak? Konusu Nedir?
Börü’nün yapımcılarına ait dizi künyesinde: “2014 baharında Türkiye. Sınırda düşmanların çoğaldığı, içeride tehlikeler çemberinin giderek daraldığı bir dönem. Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya. Börü, vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanların destanını anlatıyor. Onlar son kale.” Olarak dizi filmin konusuna değinilmiştir.
Börü dizisi, Polis Özel Harekatı’nın en seçkin birimi olan, 3450 telsiz kodlu BÖRÜ timinin maceralarını izleyicisine aktaracak. Merakla beklenilen dizi film; 28 Şubat Çarşamba günü saat 20:00’de ilk bölümüyle Star TV’de ekranlarda olacak.
Börü Dizisini Benzerlerinden Ayıran Özellikler Nedir?
Börü dizisi; Alper Çağlar’ın birbirine bağlı bir öykü evreni oluşturma projesinin ilk adımıdır. Börü; ülkemizin, ilk Amerikan Stüdyo modelindeki dizisi olma özelliğini taşıdığı gibi oluşturucu yapımcı, yapımcı ve kanalın yapım stüdyosu ortaklığında, hayata geçirilen ilk dizi olma özelliğini taşıyor.
Börü; 60’ar dakikalık bölümlerden ve 6 bölümden oluşmasıyla, senaryo ve prodüksiyon olarak sinema formatında çekilmiş bir mini dizi özelliği taşıyor. Dizi filmin tüm bölümleri, dünyanın en prestijli sinema kamerası markası olan RED’in, Türkiye’de ilk kez kullanılacak RED WEAPON 8K modeli ile çekiliyor. Ayrıca; dizi filmde, proje için geliştirilen mekatronik ve efekt sistemleri kullanılıyor. BÖRÜ için; Özel Harekat Daire Başkanlığının faal ve emekli üyeleri ile yapılan uzun mülakatlar sonrası, geçtiğimiz dört senenin en mühim operasyonları inceleniyor.
Prodüksiyonu ve hikayesinin üstünlüğü ile film sektörüne yeni bir soluk getirecek olan Börü; seri oluşturucusunun liderliğinde yürütülmüş bir proje olarak karşımıza çıkıyor. DAĞ film serisinde olduğu gibi, yakın tarihe damgasını vurmuş Polis Özel Harekatı’nın büyük fedakarlıklarını taçlandırmak ve seyirciye, yurt dışındaki özenli dizi projelerinin yerli halini sunmak amaçlanmıştır.