Adnan Oktar’a düzenlenen dev operasyonda Oktar Babuna da gözaltına alındı! Suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan isimler arasında Oktar Babuna da yer alıyor. Yıllar önce ilik kampanyası ile ismini duyduğumuz Oktar Babuna’nın bu operasyon ile gözaltına alınmasının nedeni ne? Oktar Babuna’yı nasıl tanıdık? Detaylar haberimizde…
Adnan Oktar’ın kediciği şezlongda güneşlenirken gözaltına alındı!
Oktar Babuna da Adnan Oktar ile birlikte gözaltına alındı
İstanbul merkezli beş farklı ilde gerçekleştirilen büyük çaplı bir operasyon ile gözaltına alınan isimler arasında Adnan Oktar’ın yanı sıra Oktar Babuna’nın da olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 235 kişiden birinin de Oktar Babuna olduğu bilgisine ulaşıldı.
Oktar Babuna’yı nasıl tanıdık?
Jinekolog Prof. Dr. Cevat Babuna’nın oğlu Oktar Babuna, 1999 yılında kan kanseri olduğu ve tedavi için ilik nakli gerektiğini duyurmuş, gazete ilanları ve ilik kampanyası ile ismini duyurmuştu. Kampanya kapsamında 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınmış, bu örneklerin 120.000’inin kaybolmuştu. Oktar Babuna hakkında dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Oktar Babuna ve Adnan Oktar’ın bağlantısı nedir?
Oktar Babuna, Adnan Oktar ile bağlantısı olduğu, kan ve ilik örneklerinin ABD’ye gönderildiği iddialarıyla gündeme gelmişti. Olayla birlikte kampanyada kuşkular olduğu gerekçe gösterilmiş ve toplanan ilik ve kanların iade edilmesi için harekete geçilmişti. Ancak, bu girişim büyük oranda başarısızlıkla sonuçlanmıştı. O dönem Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyle Türkiye’de durdurulan kampanyanın Avustralya’da sürdürülmüştü. Ancak; Türkiye, Avustralya’yı uyarmış ve kampanyanın durdurulmasını sağlamıştı.
Suçlamalar neler?
Adnan Oktar ve gözaltına alınan 235 kişi hakkındaki suçlamalar; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet şeklinde.