Adnan Oktar ‘bacılar’ ile imam nikahı kıydı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Adnan Oktar’ın grubunun içinde yer alan ve ‘bacılar’ olarak adlandırılan grup nasıl bir yapıya sahip. Bu grupta kalan kadınlar Adnan Oktar ile imam nikahı ile evlendiriliyor muydu? Adnan Oktar grubunda neler yaşanıyordu? Detaylar haberimizde…
Adnan Oktar Soruşturmasında İlk Tahliye Edilen Ayça Pars İtiraf Etti!
Adnan Oktar’dan ‘bacılar’a imam nikahı
Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak tanınan Adnan Oktar, beraberindeki yüzlerce kişi ile birlikte geçtiğimiz aylarda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adnan Oktar ve beraberindekiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yeni bilgilere ulaşılıyor. Oktar ile ilgilenen soruşturma savcılığının, örgüt lideri olan Adnan Oktar’ın en yakınında olan ve “Bacılar Grubu” diye adlandırılan kadınlar ile imam nikahı kıydığı bilgisine ulaştığını iddia etti.
‘Bacılar’, nikahın ardından ‘Turnike’den çıkıyor
İddialara göre; Adnan Oktar, “Bacılar Grubu” olarak adlandırılan gruba dahil olan kadınlardan istediği herhangi birilerine “Bundan sonra benim eşimsin” diyerek imam nikahı yapıyordu. Belirlenen bu kadın “Turnike” diye tabir edilen fuhuş sisteminden çıkarılıp, “Bacılar Grubundan” iki kadın da şahit olarak yer aldığı imam nikahı kıyılıyor. Adnan Oktar ile imam nikahı yapan kadınlar örgüt içerisinde “Kardeşler” diye adlandırılan grupla görüşmesi de yasaklanıyor.
Adnan Oktar hakkındaki suçlamalar
Adnan Oktar, geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon neticesinden tutuklanmıştı. Oktar hakkında, şu iddialar bulunuyor: Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanuna muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin engellenmesine dair kanuna muhalefet.