Usta sanatçı sevenlerini korkuttu, Fatma Girik hidrosefali sebebiyle beyninden ameliyat oldu. Usta sanatçı Fatma Girik’in ameliyat olmasına neden olan rahatsızlığı Hidrosefali nedir? Ünlü sanatçı Fatma Girik’in sağlık durumu nasıl?
Fatma Girik’in rahatsızlığı neydi?
Türk Sineması’nın usta ismi pek çok kişini hayranı olduğu Fatma Girik ameliyat oldu. Girik son zamanlarda yaşadığı sık sık düşmesinin sebebini araştırmak için uzun süren tetkiklerden geçince, ameliyat olmasına karar verildi. Peki usta oyuncunun rahatsızlığı neydi? Tıp dünyasında; Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen Türk Sineması’nın usta ismi pek çok kişini hayranı olduğu Fatma Girik’in de yakalandığı hastalık sebebiyle shunt ameliyatı geçiren ünlü isim Fatma Girik’in ameliyatını Profesör Doktor Talat Kırış yaptı. Ünlü isimin ameliyatı Liv Hospital’da yapıldı. Ameliyat sonrası yaşananları aktaran Kırış, “Fatma Hanım’ın ameliyatı çok başarılı geçti, basit bir ameliyattı. Hidrosefali sebebiyle bir shunt ameliyatı yaptık. Uyandı ve bütün fonksiyonları normal. Her şey yolunda” ifadelerini kullanıyor.
Fatma Girik’in ameliyat sonrası durumu nasıl?
Usta sanatçı Fatma Girik ameliyat sonrası normal odasına alınan sanatçı kendine geldi ve konuşmaya başladı. Sevenlerini korkutan usta oyuncu Girik; 3 hafta önce Bodrum’daki evinde banyoda dengesini kaybederek düşmüş ve acilen hastaneye kaldırılmıştı. Tomografi sonucunda bir sonuç çıkmayan usta sanatçı Girik; ertesi gün tekrar doktora gitmiş ve daha detaylı tetkikler için İstanbul’a getirilmişti.
Hidrosefali, nedir?
Usta sanatçı Fatma Girik’in ameliyat olmasına neden olan rahatsızlığı Hidrosefali nedir? Nasıl tedavi edilir? Usta sanatçı Fatma Girik’in de rahatsız olduğu Hidrosefali; hastanın beyninde su birikmesidir. Bu tür hastalar, çocukluk yaş grubunda baş çevresinde genişleme, ileri yaş grubunda yürüme bozukluğu, hafıza kaybı ve değişiklikleri gibi şikayetler yaşarlar.
Hidrosefali tanısı konulan hastaya yapılacak süreçler; erken yapılan tedavi ile büyük oranda başarı sağlanabilir. Hidrosefalinin tedavisi genellikle cerrahi girişimdir. Tıbbın ilerlediği günümüzde; Cerrahi kapalı olarak endoskopik girişimle yapılabileceği gibi, şant takılmak sureti ilke de yapılabilmektedir.
Bu tanı konulan hasta yapılan işlemin özelliğine göre düzenli olarak hekimin belirlediği sürelerde kontrollerine gelmelidir. Yapılan takipler sonucunda bugün yapılan araştırmalar dahilinde; hastanın günlük aktivitelerine dönme süresi hekim tarafından belirlenmekle birlikte genellikle kısa olmaktadır.