Ana SayfaKimdirVedat Milor Kimdir?

İlgili Postlar

Vedat Milor Kimdir?

Son yıllarda televizyon ekranlarında “gurme” olarak gördüğümüz ülkenin dört bir yanına yaptığı lezzet yolculukları ile tanınan Vedat Milor Kimdir? Vedat Milor Nereli? Vedat Milor Kaç Yaşında? Vedat Milor Hangi Burç? Vedat Milor Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde..
Bugün Doğan Ünlüler

Vedat Milor Aslen Nereli? Vedat Milor Kaç Yaşında? Vedat Milor Hangi Burç?

Vedat Milor, 10 Ekim 1955 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen Konya’lıdır. 63 yaşında olan Vedat Milor terazi burcudur.

Vedat Milor Kimdir?

Son yıllarda televizyon ekranlarında “gurme” olarak gördüğümüz ülkenin dört bir yanına yaptığı lezzet yolculukları ile tanınan Vedat Milor aslında ekonomi, hukuk ve uluslararası ilişkiler alanında eğitim almış ve uzmanlaşmış bir akademisyendir.

Babası Oktay Milor ve Annesi, Vedat Milor 5 yaşındayken boşandığı için babaannesinin yanında büyümüştür. Babaannesi de Vedat Milor 13 yaşındayken ölünce Galatasaray’da yatılı olarak okumaya başladı.

Vedat Milor aslen Konyalıdır, Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitiren Vedat Milor ardından London School of Economics’te eğitim gördü. 1990 senesinde bitirdiği Doktorasını Amerika’da Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de sosyoloji üzerine yapmıştır. 1986 senesinde doktora tezi için bir yıl Fransa’da yaşamıştır. Doktora tezi “Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in“, 1990 yılında Amerika’da, American Sociological Association tarafından yılın en iyi doktora tezi seçilmiştir.

Vedat Milor, Doktorasından sonra askerliğini yapmış ve 1991 senesinde Dünya Bankası’nda işe başlayarak iki yıl orada çalışmıştır. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin Rhode Island eyaletinin Providence şehrinde bulunan Brown Üniversitesi’nde sosyoloji bölümünde asistan profesör olarak görev almaya başladı. New Jersey’de yer alan Princeton Üniversitesi’nde bir sene misafir öğretmenlik yapmıştır. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisko’nun 40 km güneydoğusunda yer alan özel bir üniversite olan Stanford Üniversitesi’nde hukuk bölümünü okumuştur. Burada da %10 derecesine girerek mezun olmuş ve sonra aynı okulda doçent olarak görev almıştır.

Bir dönem bir şirketin hukuksal işlerine bakma görevini yapan Vedat Milor, sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde, öğretim üyeliği yapmıştır ve politik ekonomi üzerine bir çok dersler verdi. Sonraki senelerde 2005 yılında Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra İstanbul Koç Üniversitesi’nde ise uluslararası ilişkiler bölümümde öğretim görevlisi olarak dersler verdi.

NTV’de prime time’da haftada üç kez ekranlara gelen “Vedat Milor’la Tadı Damağımda” adlı programın sunuculuk görevini üstlemiştir. Vedat Milor, 2005 senesinden beri de haftada iki gün perşembe ve pazar günleri Milliyet gazetesinde yazılar yazmaktadır. Vedat Milor, hala en büyük hobisi olarak tanımladığı yeni lezzetler keşfetmek ve öğrenmek için  Türkiye’yi karış karış dolaşmaya devam etmektedir.

Vedat Milor, Linda S. Milor ile dünya evine girmiştir ve  2002 yılında “Ceylan Handan”  adında bir kızı dünyaya gelmştir.

Hala ABD. Atlanta’da yaşamakta olan Vedat Milor, iş için ve program çekimleri için sık sık İstanbul’a gidip gelmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler