Son iki senenin psikolojik olarak en tartışmalı dizilerinden biri olan “Camdaki Kız” dizisinde oyuncular canlandırdığı karakterlerle o kadar inandırıcı ki sokakta sürekli uyarı alıyorlar. Nur Sürer sokakta ‘Aman kızına iyi davran diyorlar’ açıklamalarıyla herkesi güldürdü. Bu Nur Sürer’in başarısını kanıtlasa da insanlar neden karakterleri gerçek sanıyor?
İnandırıcı Oyunculuk Bir Projeyi Şahlandırabilir Mi?
Eski tiyatrocuların günümüz kamera önü oyuncularından başarılı odluğu tartışılmaz bir gerçek olsa da meydadaki standart güzellik algısıyla son dönemlerde ekranlarda aynı senaryolar, güzel kadınlar ve yakışıklı adamlar dışında bir şey görmek epey zorlaştı.
Gerçekten oyunculuk kökenli olan insanların yer aldığı projeler ise senaryo kötü bile olsa reyting rekorları kırabiliyor. Buda bizlere iyi oyunculuğun gözardı edilemeyecek bir ölçüt olduğunu, oyunculuğun yaşla, kasla ya da bacak boyuyla ilgili olduğunu defalarca hatırlatsa da standartlar dışına çıkan az yapım var. “Camdaki Kız” dizisi ise hem senaryosu, hem de oyunculuk perofmanslarıyla izleyenleri her hafta ekran başına kitlmeyi başarıyor.
Nur Sürer Canlandırdığı Karakterle Bir Kez Daha Ustalığını Gözler Önüne Serdi
Nur Sürer dizide canlandırıdğı “Feride” karakteriyle adeta Gestapo Kampı’ndan bir karakter karşımıza çıkarıyor. Kızı daha önce tacize uğradığı için torununu korumaya ve ona annelik etmeye çalışırken kızının travmasını atlamayan bir anne olarak kıza yaptığı işkenceler izleyenleri hem kızdırırken, hem de onun kendince haklı nedenleri bir noktada onunla içsel bir bağlantı kurmamızı sağlayarak bize onu kendimize bile kızarak bazen anlamayı, bazen de bu kadar da olmaz diyerek kızmaya itiyor. İşte buda Nur Sürer’in karakteri gerçekçi bir biçimde, psikolojisini net izleyenlere çok iyi aktarmasıyla mümkün olan ve usta oyunculuk gerektiren bir iş.
Nur Sürer: Sokakta ‘Aman Kızına İyi Davran Diyorlar’
Dün Nişantaşı’nda muhabirlere yaklanan Sürer, ‘Camdaki Kız’ın çok beğenildiğini söyledi: “Çok izlenen bir dizi. Bu kadar beğenilmek sizin iyi bir iş yaptığınızı gösteriyor.”
Sokaktan nasıl tepkiler geldiği sorusuna oyuncu, “Aman kızına iyi davran diyorlar. Ben de ‘Tamam, dikkat ederim’ diyorum” yanıtını verdi.
Neden Oyuncuların Canlandırdığı Karakterler Onların Gerçek Karakteri Sanılıyor?
Bu tip olaylar ister istemez bazı insanların akıllarına şu soruyu düşürüyor “Dizideki karakterlerin gerçek hayatta aynı kişiler olmadığını kaçıran izleyici kitlesi iyi oyunculuğun eser mi yoksa bilgilerimizin sadece televizyonla kısıtlı kalmasından mı?”
Önümüzdeki yıllarda dijital platformlarında etkisiyle daha bilinçli bir izleyici kitlesi oluşmasını, senaryoların aynıdan çıkıp özgünleşmesini ve yapımcıların projelerde gerçek oyunculara yer vermesini temenni ederim.