İşletmeci Nusret ‘e 5 milyon dolarlık telif davası açıldı. Bir restoranında kullanmak üzere anlaştığı çizimi diğer restoranlarında da kullandığı gerekçesi ile Nusret’e çizimi yapan sanatçılar tarafından dava açıldı. Detaylar haberimizin devamında…
Nusret Gökçe Hakkında Soruşturma Başlattı!
5 Milyon Dolar Tazminat Talebi
Nusret Gökçe, Miami’de bulunan restorantının tasarımı için William Hicks ve Josphe Iurato isimli iki sanatçıyla anlaştı.
Gökçe, William Hicks ve Josphe Iurato isimli sanatçılardan restoranın duvarlarına kendisini meşhur eden tuzlama hareketini yapmalarını istedi. Miami’deki restoranda kullanılan duvar resimleri, daha sonra Nusret’in Doha, Dubai ve New York’taki şubelerinde de kullanıldı.
Bu durumun kendilerinden izinsiz bir şekilde gerçekleştiğini öne süren Hicks ve Josphe Iurato, Manhattan Federal Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Telif hakkı davası açan iki sanatçı, Nusret Gökçe’den 5 milyon dolar (40 milyon TL) tazminat talebinde bulundu.
Dava dosyasında adı geçen şubeler arasında; New York, Dubai, Abu Dhabi, Ankara, Etiler, Mykonos ve Bodrum Yalıkavak Marina bulunuyor.
Garsonları ile Mahkemelik Oldu
Nusret Gökçe, iki yıl önce mekanında çalışan dört garsonla mahkemelik olmuştu. ABD Federal Mahkemesi Nusret Gökçe’ye 250 bin dolar ceza vermişti. Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş “Bahşişlerimize el koydu, bize mobbing uyguladı, sonra da haksız yere işten çıkardı” iddiasıyla Nusret Gökçe’ye dava açmıştı.
Kendini Mafya Sanıyordu
New York Daily New Gazetesi, Nusret Gökçe’ye dava açan 4 garsonla konuşmuştu. Nusret’in eski çalışanları şunları söylemişti:
Bize maaş ve bahşişler olmak üzere haftalık 2 bin dolar ödüyordu. Ama bunun ne kadarının bahşiş olduğunu gizliyordu. Sorduğumuzda cevap vermiyordu. Nusret bize diktatör gibi davranıyordu. Bize ‘Benim adım Nusret, ben ne dersem o olur’ diye bağırıyordu. Sürekli izlediği ‘Scarface’ (Yaralı Yüz) filminin etkisindeydi. Kendini o filmdeki mafya babası Tony Montana sanıyordu. O havalarda dolaşıyordu.
Nusret ise bu durumla ilgili şu açıklamayı yapmıştı;
Arkadaşlarımın emeğinin karşılığına zerre kadar dokunma ihtimalim aklımın ucundan geçmez. Kul hakkı en büyük hassasiyetim, hayattaki tek korkum ve kırmızı çizgimdir. Bu şirket değerli çalışanlarıyla buralara gelmiştir. Benim terazimde yanlış olmaz. En büyük korkum yanlış anlaşılmaktır.